Balloonshoot

9

Let op: Balloonshot is nu een ander schietspelletje geworden.

Schiet maar raak! Je ziet bij Balloonshot gekleurde ballonnen op het scherm. Deze ballonnen stijgen op en hebben een letter bij zich. Je moet met pijl en boog proberen de juiste letters na elkaar te raken. Let op! Er zijn ook letters die niets met het woord te maken hebben. Raak je deze? Dan ben je een pijl kwijt.

Uitleg Balloonshoot

Je ziet in het begin van dit spel een paar keuzes. Zo kun je kiezen in welke groep je zit. Het spel Balloonshoot is er voor leerlingen van groep 3 tot en met 8. Kies of je een woordpakket of een spellingcategorie wilt oefenen. Wil je alles door elkaar oefenen? Dat kan ook. Je weet dan precies wat je al goed doet en waar je nog mee moet oefenen. Kies in welke groep je zit en wat je wilt oefenen en klik op de knop ‘Start’.

Het spelletje Balloonshoot is voor de topspellers die echt een uitdaging willen. Het woord kunnen spellen is alvast goed, maar kun jij ook op de juiste letters richten? Bij Balloonshoot heb je een pijl en boog. Die moet je richten naar de juiste letters. Je ziet bovenin beeld welke letters je al verzameld hebt en welke letters je nodig hebt om het woord te vormen. Je moet dus niet alleen kunnen spellen, maar ook kunnen richten. Je speelt het spel door je linkermuisknop vast te houden, rond te draaien en dan los te laten. De pijl schiet dan naar een letter. Heb jij de juiste letter geraakt? Dan kun je de volgende letters misschien ook raken. Samen vormen ze een woord.

Bij dit spel zie je ook veel letters die niet bij het gezochte woord horen. Als je die raakt, ben je een pijl kwijt. Je hebt maar een paar pijlen, dus je moet echt goed proberen te richten en daarmee zoveel mogelijk woorden vormen. Welk woord je moet vormen, staat bovenin beeld.

Pijlen schieten naar letters

Bij Balloonshoot moet je goed kijken naar het woord dat in beeld staat. Je moet daarna nadenken over welke letters je nodig hebt, en in welke volgorde die letters moeten staan. Daarna begin je met het richten van de pijlen. Als het goed is weet je al precies op welke letter je wilt gaan richten. Het richten van de pijlen zorgt ervoor dat het spelletje iets moeilijker wordt. Wie is een echte Robin Hood en kan goed met pijl en boog schieten?

Door eerst te kijken, daarna het woord te onthouden en daarna op zoek te gaan naar de letters, denk je goed na over het woord. Je kijkt en oefent tegelijk. Op die manier leer je nieuwe woorden en kun je kijken hoeveel woorden jij al goed kunt spellen. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om te spelen.