Fotoquiz

Vergeet jij ook wel eens of je een woord met d, t of dt spelt? Geen nood, zelfs volwassenen hebben dat probleem nog. Door de fotoquiz te spelen kun je oefenen met d’s, t’s en dt’s. Iedere keer dat je een goed antwoord geeft, krijg je een stukje van de puzzel te zien. Alle stukjes samen vormen een hele foto.

Speelinstructies Fotoquiz

Bij de fotoquiz zie je zinnen onderin het spel staan. Bij deze zinnen ontbreekt steeds een letter. Moet je het woord aanvullen met een d, een t of met dt? Je leert met dit spel om de tegenwoordige tijd te oefenen. Door op een letter te klikken, zie je of het antwoord goed of fout is.

Als het antwoord goed is, krijg je een stukje van de foto te zien. De letter wordt dan groen. Je verdient dan ook punten. Is je antwoord fout? Dan krijg je een rood vakje in de puzzel te zien, waardoor je minder goed ziet wat de puzzel precies zou moeten voorstellen. Ook wordt de letter rood in je antwoord. Je krijgt dan ook geen punten.

Als je alle vragen hebt beantwoord, zou je een goede foto moeten zien. Je weet dan wat erop staat. Ook heb je het spellen van de tegenwoordige tijd geoefend. Als je nu ook nog onthoudt hoe de regels precies werken, kun je dat straks gebruiken tijdens een toets. De d, t en dt oefenen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Blijkt dat je nog niet alles goed hebt? Dan kun je met je ouders of met je juf of meesters de spellingregels nog een keer doornemen. Waar ging het precies fout? Wat begreep je misschien niet helemaal? Zo bereid je je goed voor voor een toets of een dictee.

Waarom Fotoquiz spelen?

De fotoquiz is heel erg leuk om te spelen, omdat je meteen een stukje van de puzzel krijgt te zien als je het antwoord goed hebt. Ook verdien je meteen punten, waardoor je kunt laten zien hoe goed jij bent in het spellen van de woorden. Eigenlijk is het gewoon heel erg leuk om te doen.

Je bent bij het beantwoorden van de vragen bezig met spelling, zoals bijvoorbeeld met het kiezen van woorden met een d, t of dt. Je hebt de regels al in de klas geleerd, en nu kun je zien of je helemaal begrijpt hoe het werkt. Als het nog niet helemaal lukt, kun je nog een keertje kijken in je (werk)boek. Met deze quiz weet je dus direct of je al genoeg weet.

Je krijgt bij de fotoquiz een plaatje te zien als je alle antwoorden goed hebt beantwoord. Ook krijg je punten. Dit is je beloning voor je harde werk. Bij een fout antwoord zie je een rood blokje. Zo kun je zien hoeveel antwoorden je goed en fout hebt beantwoord. Je weet dan precies hoeveel je nog moet oefenen om het foutloos te doen.