Spiders

7.8

Bij Spiders is het belangrijk dat je goed kijkt naar de woorden en onthoudt hoe deze gespeld worden. Welke letters komen er na elkaar? Deze letters typ je in op het toetsenbord. Als het antwoord goed is, gaat het spinnetje weg en komt er een nieuwe spin naar beneden. Is het antwoord fout? Dan verlies je een leven. Hoeveel woorden kan jij goed spellen?

Hoe Spiders wordt gespeeld

Bij het starten van het spel Spiders kun je kiezen in welke groep je zit. Dit spel is er voor leerlingen van groep 3 tot en met 8. Je kunt kiezen of je een woordpakket of een spellingcategorie wilt oefenen. Het is ook mogelijk alles door elkaar te oefenen. Daarmee test je pas echt je kennis van spelling. Op die manier kom jij erachter hoe goed je de spellingregels en woordjes echt kent. Start het spel door je groep te kiezen, te kiezen wat je wilt oefenen en op ‘Start’ te klikken.

Je ziet bij het spel Spiders een donker bos. Langzaam kruipen er spinnetjes naar beneden. Ze hangen aan spinnenwebben en hebben een bordje met een woord aan hun poten hangen. Het is de bedoeling dat je deze woorden overtypt. Kijk goed naar de spelling van de woorden. Typ ieder woord dat verschijnt een voor een in. Raakt een spinnetje de grond? Dan ben je een leven kwijt. Hetzelfde geldt als je een woord fout spelt. Je mag vijf fouten maken of vijf keer een woord missen. Hoeveel woorden kan jij goed spellen? Misschien kom je wel op het scorebord terecht!

Woorden spellen met Spiders

Bij dit spel moet je woorden intypen. Dat is nuttig, want dan ben je echt bezig met de spelling van het woord. Doordat de spinnen langzaam naar beneden kruipen, kun je nog even spieken. Op die manier onthoud je het woord beter. Doordat de spinnen best snel naar beneden kruipen, heb je niet heel veel tijd om over het woord na te denken.

Omdat je niet zoveel tijd hebt, moet je je kennis aanspreken. In dit spel oefen je woorden die je al hebt geleerd. Ze stonden op een woordenlijst of ze zijn onderdeel van een spellingcategorie. Door alles door elkaar te oefenen test je je kennis van woorden in verschillende categorieën en uit verschillende woordpakketten.

Eigenlijk ben je met Spiders volop bezig met spellen. Het kan helpen als je de letters hardop zegt die je moet intypen. Daardoor ben je heel slim bezig met de woorden.