Shark Attack

9

Bij Shark Attack moet je voorkomen dat de haai visjes opeet. Dat doe je door zoveel mogelijk worden goed te spellen. Dit spel speel je met je toetsenbord: je typt de letters in van de woorden die je bij de haai ziet zwemmen. Typ je het woord goed? Dan zal de haai geen visjes eten, maar zich omkeren.

Zo werkt Shark Attack

In het begin van het spel word je gevraagd te kiezen in welke groep je zit. Shark Attack is te spelen voor alle leerlingen van groep 3 tot en met 8. Daarna kies je of je wilt oefenen met een woordpakket, een spellingcategorie of van alles door elkaar. Daarna wordt je gevraagd een methode te kiezen. Kies het boek waarmee jij oefent. Heb je voor een woordpakket gekozen? Dan kies je ook van welke week je de woordjes hebt geleerd. Druk daarna op Start.

Bij Shark Attack zie je een haai zwemmen. De haai draagt een woord mee. Dat woord moet je spellen op het toetsenbord. Als je het antwoord niet goed hebt, zal de haai op een gegeven moment visjes eten. Door een woord goed te spellen, draait de haai zich om en zal hij geen visjes eten. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk woorden goed intypt. Je kunt aan het eind van het spelletje je score delen met de rest van Nederland.

Waarom woorden intypen?

Shark Attack is expres zo gemaakt, dat je de woorden intypt. Door woorden in te typen en te schrijven, oefen je met de spelling van het woord. Je kunt het woord beter onthouden, omdat je het al eens hebt gezien. Je hebt het woord namelijk bij de haai gezien. Het woord is nog eens terug te zien. Daardoor haal je het woord steeds weer van het scherm en sla je deze op in je geheugen. Op een gegeven moment weet je hoe je het woord spelt.

Het leuke is dat deze woorden allemaal woorden zijn die je al eens hebt geleerd. Uit een onderzoek blijkt dat je beter leert als je de woorden vaker uit je geheugen moet halen. Schrijven zorgt ervoor dat woorden beter blijven hangen. Daarom is Shark Attack een leuk spel als je woorden wilt leren en oefenen, zonder dat het saai wordt.