Shoot Down

9

Woordjes oefenen? Dat doe je met Shoot Down. Bij dit spel schiet je helikopters neer die een letter bij zich hebben. Door letter voor letter aan te klikken uit welke letters de woorden bestaan, ben je direct bezig met spellen. In plaats van dat je het hardop zegt, klik je de letters aan. Als het helpt, kun je natuurlijk wel achter de computer de letters hardop zeggen.

Spel uitleg Shoot Down

In het begin van het spel kun je kiezen in welke groep je zit. Leerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen Shoot Down spelen. Je kiest in het begin of je wilt spelen met een woordpakket, een spellingcategorie of alles door elkaar wilt oefenen. Kies daarna in welk leerjaar je zit, welk boek je gebruikt en welke week het is. Zo kun je ook woordjes oefenen die je net geleerd hebt. Klik op Start.

Shoot Down is eigenlijk heel simpel: je ziet allemaal helikopters vliegen. Met de muis kun je deze helikopters neerschieten. Iedere helikopter heeft een letter meegekregen. Druk met de muis op de letters die je voorbij ziet vliegen om de helikopter neer te schieten. Je spelt de woorden die je ziet, door de letters na elkaar aan te klikken op de helikopters. Door dat te doen, ontstaan er een woord. Heb je een woord fout gespeld? Dan gaat er een leven af. Je hebt bij dit spel 5 levens, dus er is genoeg kans om zoveel mogelijk woorden goed te spellen!

Nadenken over woorden

Met Shoot Down denk je na over hoe je een woord spelt. Je begint bij het begin. Je oefent een woord echt letter voor letter. Doordat je het woord eerst boven in beeld ziet, kun je het woord onthouden en nog eens bekijken als je bent vergeten welke letters na elkaar komen. Het moeilijke van dit spel, is dat de letters willekeurig door elkaar vliegen. Je moet dus echt goed opletten en ervoor zorgen dat je niet de verkeerde letter aanklikt.

Het idee van dit spel is dat je letters en klanken van elkaar leert onderscheiden. Zelfs woorden met ‘sch’ kun je oefenen. Je zult dan nog weleens een ‘g’ zien vliegen, terwijl je een c en een h moet aanklikken. Zo vergeet je niet meer welke woorden je met een g en welke woorden je met -ch moet schrijven. En het is nog een leuk en interessant spel ook!