Flappybird

8

Woordjes leren hoeft niet saai of vervelend te zijn. Met Flappy Bird leer je snel nieuwe woorden en onthoud je uit welke letters woorden bestaan. Het is de bedoeling dat je het vogeltje zo lang mogelijk in de lucht houdt door in het veld te klikken of op de spatiebalk te drukken. Terwijl je vliegt, verzamel je letters.

Flappybird spelen

Je speelt Flappybird op deze pagina door eerst je groep aan te klikken. Je kunt dit spel spelen als je in groep 3 tot en met 8 zit. Klik aan wat je graag wilt oefenen: een woordpakket, een spellingcategorie of van alles door elkaar. Daarna klik je op ‘start’ om het spel te laten beginnen.

In het scherm komt een woord te staan (bijvoorbeeld ‘kunst’). Klik in het veld, of druk op de spatiebalk. Flappybird begint dan te vliegen. Je kunt de spatiebalk niet inhouden, dus je moet deze steeds kort aanraken. Je kunt ook steeds met de muis klikken. Terwijl je vliegt, moet je letters verzamelen die bij het woord bovenin beeld horen.

Klik je niet snel genoeg? Dan valt het vogeltje neer en kun je verder gaan met het spellen van het woord. Je krijgt iedere keer dat je het spel start 8 levens.

Waarom is Flappybird nuttig?

Door te vliegen met Flappybird wordt leren leuk. Je hebt namelijk niet het gevoel dat je aan het leren bent, maar aan het gamen. Het nuttige van dit spel is dat je nieuwe woorden goed leert spellen. Ook moet je het vogeltje hooghouden, waardoor je eigenlijk twee dingen tegelijk moet doen. Daardoor ben je niet de hele tijd bezig met de spelling van het woord.

Oefen op een leuke en leerzame manier. Terwijl je speelt, leer je meer over de Nederlandse spelling. Zo wordt oefenen extra leuk. Je kunt steeds op een hoger niveau komen in het spel. Daardoor wordt het niet saai. Het wordt steeds een beetje moeilijker. Veel succes!