Frog

9

Hoe goed kun jij spellen? Weet jij welke letters er na elkaar komen? Met Frog kun je oefenen met het spellen van woorden en spellingregels. Je klikt de letters na elkaar aan. Frog pakt de letters dan. Door de letters in de juiste volgorde aan te klikken, spel je een woord.

Hoe speel je Frog?

Als je het spel start, kun je kiezen in welke groep je zit. Frog is er voor leerlingen van groep 3 tot en met 8. Kies of je een woordpakket of een spellingcategorie wilt oefenen. Je kunt ook alles door elkaar oefenen. Dat is wat spannender en wat ingewikkelder. Hoe goed ken jij de spellingregels en de woordjes die je hebt moeten leren? Kies je groep en wat je wilt oefenen en klik op start.

Frog zit in het water te wachten tot jij de juiste letters na elkaar aanklikt. De kikker springt dan uit het water om de letters te pakken. Door alle letters na elkaar te pakken, vorm je een woord. Kun jij het woord dat links bovenin staat goed spellen? Je kunt het spel zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

Waarom letters aanklikken?

Door de letters bij het spelletje ‘Frog’ aan te klikken, spel je een woord. Zo onthoud je hoe een woord gespeld wordt. De volgorde waarin je de letters aanklikt, maakt namelijk uit. Je leert om goed te kijken naar een woord en naar de spelling van het woord.

Eerst oefen je door het woord te lezen. Dan probeer je het woord te onthouden. Daarna klik je de letters aan. Je mag best nog even weer kijken naar het woord. Zo spel je het woord op een gegeven moment goed. Dit is hoe je woorden leert op een leuke manier. Door het woord eerst te lezen, dan te onthouden en dan te gebruiken (het aanklikken van letters), kun je het woord beter en sneller leren. Op die manier leer je bij iedere speelronde een nieuw woord en kun je uitvinden aan welke woorden je nog wat aandacht moet besteden.