Pacman

Woorden leren spellen is heel leuk en gemakkelijk met PacMan. Bij dit spelletje ben je een geel monstertje, dat reuzehonger heeft. Het mondje gaat steeds open en dicht, om letters te kunnen eten. Je moet de letters eten die onderin beeld een woord vormen. Je moet ze in de juiste volgorde pakken. Zo heb je een heel woord gespeld.

Speelinstructies PacMan

Om dit spel te kunnen spelen, hoef je niet in een bepaalde groep te zitten. Je kunt direct beginnen met spelen. Je begint namelijk gemakkelijk, en daarna worden de woordjes steeds moeilijker.

Bij dit spel is het de bedoeling dat je woorden vormt door letters te eten. Je kunt het spel besturen door de pijltjestoetsen te gebruiken. Druk je op de pijltjestoets naar links, dan beweegt PacMan naar links, druk je op de pijltjestoets naar rechts, dan beweegt PacMan naar rechts. Zo werkt dat ook met naar onderen en naar boven.

PacMan staat niet zomaar stil. Het is dus best nog wel moeilijk om deze woorden te laten vormen. En terwijl je letters probeert te happen, moet je ook nog eens rekening houden met de monsters om je heen. Zodra zij PacMan aanraken, ben je af en moet je het opnieuw proberen.

Waarom PacMan spelen?

PacMan is een leuk spel, een echte klassieker die iedereen kent. Vroeger was het al leuk om het spel zonder doel te spelen, maar nu leer je er ook nog echt iets van. Door dit spel te spelen, kun je beter leren te spellen. Je kijkt namelijk eerst naar het woord en onthoudt de volgorde waarin de letters staan.

Nadat je hebt onthouden in welke volgorde de letters staan, kun je de letters opeten. Daardoor weet je hoe je een woord spelt. Het idee is dat je het woord daarna niet meer vergeet en het woord dus hebt geleerd.

De volgende keer dat je het woord moet spellen, weet je in welke volgorde de letters staan. Door steeds vaker te oefenen weet je nog precies welke letters je moet gebruiken. Daarom is het dus heel handig om PacMan te spelen.