Snake

Met Snake leer je heel gemakkelijk en snel woorden spellen. Je moet namelijk de letters van het gespelde woord in de juiste volgorde opeten. Op die manier vergeet je niet meer hoe je een bepaald woord spelt en weet je precies welke letters je nodig hebt.

Speelinstructies Snake

In het beginscherm van dit spel zie je een paar mogelijkheden. Vul eerst in in welke groep je zit en wat je precies wilt oefenen. Je kunt dit spel spelen als je in groep 3 tot en met 8 zit. Je kunt bijvoorbeeld een woordpakket oefenen, spellingcategorie oefenen, of alles van het afgelopen jaar oefenen.

Kijk even goed welk boek je gebruikt om uit te leren, op school. Dit kan bijvoorbeeld ‘Taal Actief 4’ zijn. Klik dit boek aan bij ‘Kies een methode’. Daarna klik je een woordpakket aan dat je wilt oefenen. Hierna krijg je nog een scherm, waar je kunt kiezen om de slang snel te laten gaan, of langzaam. Ook kun je kiezen voor geluid bij het spel. Stel dit in en klik op ‘OK’.

Zodra je de pijltjestoetsen indrukt, begint de slang in die richting te bewegen. Beweeg de slang richting de juiste letters. Je moet bij dit spel namelijk de letters in de goede volgorde opeten. Daarmee verdien je punten.

Pas op dat je niet de verkeerde letters opeet. Je verdient dan namelijk geen punten, maar de slang wordt wel steeds langer. En als de slang langer wordt, wordt het moeilijker om deze door het gras te bewegen. Uiteindelijk wordt het zelfs onmogelijk en verlies je het spelletje. Dat is natuurlijk zonde. Kijk daarom eerst goed welke richting je met de slang uit moet, zodat je zoveel mogelijk punten scoort.

Waarom Snake spelen?

Snake doet weer denken aan vroeger. Als je het spelletje niet goed begrijpt, kunnen je ouders of je juf of meester je zeker helpen, want ze zullen het spelletje direct herkennen. Het is dus niet alleen leuk voor jezelf om te spelen, maar ook voor volwassenen om mee te doen.

Door dit spel te spelen oefen je natuurlijk het spellen van woorden. Je moet in de juiste volgorde letters opeten om een woord te spellen. Zo spel je onbewust het woord in je gedachten. Daardoor blijven woorden beter hangen en zul je minder moeite hebben met het spellen van het woord op bijvoorbeeld een dictee.

Als je het spel vaker speelt, zul je merken dat je de woorden steeds sneller ziet en de letters steeds sneller opeet. Dat komt doordat je het woord steeds een beetje beter leert. Dat kun je straks gebruiken tijdens een toets op school.